Тимошенко пояснила, чому підписала газові контракти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко пояснила, чому підписала газові контракти

Енергетика
6932
Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко наполягає на тому, що вона не переступала закон і не завдавала шкоди державі, підписуючи газові контракти з Росією в 2009 році, оскільки ці контракти були необхідні і для Європи, і для України. Про це вона заявила в інтерв'ю європейському виданню EUobserver.
"Під час газового конфлікту люди в країнах ЄС були в паніці, оскільки поставки газу були перекриті. Це була нестерпна ситуація, для Європи і для України. Президент не взяв на себе чільну роль у вирішенні спору. Власне, він активно заважав його розв'язанню. Мені не залишалося нічого іншого, крім як взяти політичне керівництво від імені країни на себе з метою збереження доброго імені України в Європі", - сказала вона.
"Тоді наша газова інфраструктура була близька до краху, і було б ще гірше, якби це протистояння продовжилося. Угоди відновили поставки газу, дали нам здорову 20-відсоткову знижку для превалюючої ринкової європейської ціни, ціни, на якій для Україні наполягав Газпром. Вони створили основу для майбутніх переговорів між двома державними газовими компаніями, у відповідності з тими контрактами, які були у Газпрому з іншими європейськими державами", - зазначила вона.
При цьому Тимошенко також підкреслила, що "ця угода поклала кінець нестерпним вторгненням тіньового посередника - РосУкрЕнерго - в газові торги між Україною і Росією".
Раніше повідомлялося, що голова фракції НУНС Микола Мартиненко бачить безпосередню провину третього президента України Віктора Ющенка у підписанні газового контракту 2009 року з Росією, через якого зараз судять екс-прем'єра Юлію Тимошенко.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас