Глава ФРБ Нью-Йорка погіршив прогноз для економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ФРБ Нью-Йорка погіршив прогноз для економіки США

Казна та Політика
434
Керівництво Федеральної резервної системи (ФРС) дало "тверезу оцінку" ситуації в американській економіці в заяві за підсумками останнього засідання, заявив глава Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка Вільям Дадлі.
Його власний прогноз для американської економіки також погіршився. "Зростання економіки США з початку 2011 року було слабшим, ніж ми очікували, - цитує його слова агентство Bloomberg. - В останні кілька місяців ситуація на ринку праці знову погіршилась і безробіття збільшилося. Споживчі витрати стабілізувалися, а на ринку житла триває спад".
ФРС у вівторок прийняла рішення про збереження цільового діапазону базової процентної ставки від нуля до 0,25% річних, а також заявила, що має намір утримувати ставки на "дуже низькому рівні" щонайменше до середини 2013 року. Крім того, Комітет з відкритих ринків (FOMC) американського ЦБ повідомив, що готовий до застосування додаткових інструментів для підтримки економіки країни.
"Після публікації рішення FOMC ринкові процентні ставки облігацій пішли вниз, що має забезпечити підтримку економічної активності США і ринку праці, - заявив Дадлі. - Я хотів би зазначити, однак, що умови на ринку залишаються нестійкими, і особливо фондовий ринок дуже волатильним".
За словами фахівця, його власний прогноз для американської економіки став гіршим, незважаючи на те що він як і раніше очікує збільшення темпів зростання в другому півріччі 2011 року, оскільки слабкість економіки в перші шість місяців року була значною мірою зумовлена тимчасовими факторами, включаючи високі ціни на сировину і перебої в поставках продукції з Японії після березневого землетрусу.
"Очевидно, що ослаблення не повністю пов'язано з тимчасовими факторами, тому мій власний прогноз для американської економіки став гіршим", - зазначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас