Міністр фінансів Франції: Економіка країни залишається міцною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів Франції: Економіка країни залишається міцною

Казна та Політика
151
Міністр фінансів Франції Франсуа Баруен заявив, що економіка його країни залишається міцною, незважаючи на те, що економічне зростання в другому кварталі 2011 року виявилося нульовим.
Причина нульового зростання - скорочення споживання на внутрішньому ринку.
Незважаючи на це і на нестабільність на світових товарних майданчиках, за словами міністра, уряд Франції має намір виконати плани на цей рік щодо скорочення державних витрат.
Нагадаємо, в середу президент Франції Ніколя Саркозі перервав свою відпустку, щоб провести нараду міністрів, на якій доручив уряду в тижневий термін розробити план заходів щодо скорочення держборгу. Він також пообіцяв, що мета скоротити дефіцит бюджету до 3% ВВП до 2013 року (у 2010 році - 7,1%) буде обов'язково досягнута.
Тим часом, міжнародні рейтингові агентства Moody's Investors Service і Fitch Ratings учора підтвердили, що суверенний кредитний рейтинг Франції залишається на найвищій позначці AAA.
Аналітик агентства Standard & Poor's заявив, що французький уряд більш серйозно, ніж США, ставиться до рішення бюджетних проблем, тому суверенному рейтингу Франції ААА нічого не загрожує.
Нині Франція є країною з високою заборгованістю серед шести держав єврозони, що володіють рейтингом ААА. Її держборг - близько 85% ВВП - набагато вище рекомендованої єврозоною стелі в 60%.
На початку вересня французький парламент має ухвалити остаточні поправки до бюджету 2011 року, які збільшать держборг Франції ще на 15 мільярдів євро.
10 серпня акції французьких банків обвалилися через побоювання, що країна позбудеться вищого рейтингу AAA. Акції Societe Generale знизилися в ціні на 19%, Credit Agricole -12,9%, BNP Paribas - 10,9%.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас