Мінімальна зарплата в 2012 році складе 1098 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінімальна зарплата в 2012 році складе 1098 грн

274
Федерація профспілок України повідомляє, що розмір мінімальної заробітної плати в 2012 році в середньому складе 1098 грн.
За інформацією прес-служби ФПУ, таке рішення було досягнуто сьогодні під час переговорів між профспілками, урядом та роботодавцями щодо визначення у проекті держбюджету-2012 розмірів прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати та розміру базового тарифу єдиної тарифної сітки для працівників бюджетної сфери.
"Результат переговорів такий: урядова сторона все ж знайшла можливість підняти планку стартових пропозицій на 47 грн. та встановити розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а отже, розмір мінімальної заробітної плати - 1098 грн. в середньому в 2012 році", - сказав виконуючий обов'язки голови ФПУ Сергій Кондрюк, пише УНІАН.
Проте, профспілкова сторона все одно вважає цей розмір економічно не обґрунтованим і штучно заниженим. "На наше переконання, такі темпи зростання мінімальних гарантій оплати праці ще довго не дозволять вивести працюючу людину із зони бідності, тому що праця залишається нерентабельною", - пояснив Кондрюк.
Як наголошується в повідомленні ФПУ, урядові пропозиції ставлять під велике питання і виконання Україною зобов'язань, про які проголосив президент України Віктор Янукович у своєму виступі на 65-й сесії Генасамблеї ООН щодо боротьби з бідністю в Україні.
Нагадаємо, 10 серпня прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що Мінфін завершує роботу над проектом державного бюджету на 2012 рік. Уряд планує зробити його дефіцит мінімальним.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас