Експерт: Життя українців погіршилося, але до рівня бідності кінця 90-х ще далеко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Життя українців погіршилося, але до рівня бідності кінця 90-х ще далеко

991
Незважаючи на падіння рівня життя останнім часом, число українців, яким не вистачає грошей навіть на їжу (17,5%), все ще в три рази менше, ніж наприкінці 1990-х (52%), сказав в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна" директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто.
"Пік бідності в українському суспільстві був у 1998 році. Тоді 52% населення визнавали, що їм не вистачало грошей навіть на їжу. Але під час кризи українці навіть не наблизилися до цього показника: спочатку вони "проживали" свої запаси, а в квітні 2009 року вийшли на якийсь максимум бідності (20,8% тих, кому не вистачає грошей навіть на їжу). У грудні 2010 року на їжу не вистачало 13,7% опитаних, а до березня 2011-го їх кількість збільшилася до 17,5% (через нещодавнє підвищення цін)", - повідомив соціолог.
За даними КМІС, за останні півроку знизилася з 7,1 до 4,9% кількість тих, хто може дозволити собі купувати деякі дорогі речі (такі, як телевізор чи холодильник), але не може купити все, що захоче. А кількість тих, хто може купити все, що захоче, зменшилася з 0,2 до 0,1%.
"Теоретично ситуація мала б поліпшитися, оскільки уряди багатьох країн заявили про вихід з кризи і про деяке зростання. Але зростання цін у нашій країні вдарило по всіх. Ті, хто може дозволити собі дорогі покупки, приблизно відповідають середньому класу, а він у нас нестійкий. Зрушення в бік більш бідних сталося практично по всіх категоріях", - констатував Паніотто.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас