Італійці спустошують свої рахунки заради нерухомості в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійці спустошують свої рахунки заради нерухомості в Німеччині

Нерухомість
1307
Італійські бізнесмени масово знімають гроші з рахунків у банках Італії і переводять їх у банки Швейцарії або купують нерухомість у німецьких містах. Панічні настрої наростають.
Відкладена проблема ще не є вирішеною - це очевидно більшості власників банківських вкладів у єврозоні. Незважаючи на спроби безкровного вирішення "грецької трагедії", рятувальники єдиної європейської валюти поки далекі від успіху. В Німеччині, за свідченням фінансово-економічного видання Wirtschaftswoche, тільки 13% громадян продовжують довіряти євро. В інших країнах ЄС, на зразок Італії, ситуація не краща.
Недовіра до власної валюти призвела до того, що бізнес перейнявся порятунком капіталів і, за традицією, переводить їх у найближчий швейцарський кантон Тессін. У цьому південному регіоні Швейцарії, який італійці називають Тичино, банківські службовці прекрасно говорять їхньою мовою і готові не ставити зайвих запитань. В даний час сукупний обсяг статків, що зберігаються в банках Тессін, сягає 400 млрд швейцарських франків.
За останні кілька місяців приріст банківських вкладів в Тессін склав майже 11 млрд франків, тобто приблизно €9 млрд, і як мінімум половина з них належить клієнтам з Італії.
Крім Швейцарії, італійців приваблює і сусідня Німеччина: жителі Апеннін із задоволенням купують нерухомість у Дрездені і Лейпцігу. За свідченням одного з німецьких ріелторів, італійські власники великих статків досить часто організовують приватні клуби для того, щоб в складчину придбати перспективні портфелі нерухомості вартістю у кілька мільйонів євро.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас