ЗМІ: У понеділок Бойко поїде до Москви обговорювати газову тему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: У понеділок Бойко поїде до Москви обговорювати газову тему

Казна та Політика
300
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко у понеділок, 15 серпня, вирушить до Москви для обговорення можливих компромісів щодо газових угод, повідомляє Сегодня.
Офіційна влада в Москві та Києві зберігає мовчання щодо подробиць переговорів у Сочі 11 серпня президент Росії і України Дмитра Медведєва і Віктора Януковича. А ЗМІ пишуть, що переговори за всіма пунктами (перш за все з питання ціни газу) завершилися провалом, і українська сторона вже морально готується до нової газової війни з Росією, пише Сегодня.
"За нашими ж даними, ніяких конкретних домовленостей щодо газу дійсно досягнуто не було (все вперлося в пропозицію вступати до Митного союзу), а й до газової війни ще далеко. У понеділок до Москви повинна поїхати делегація на чолі з міністром ПЕК Юрієм Бойком, щоб обговорити можливі варіанти врегулювання проблеми", - повідомляє видання.
У свою чергу, агентство Інтерфакс-Україна поки не підтверджує планів поїздки міністра до російської столиці.
Як відомо, Київ домагається перегляду газової угоди, укладеної в період прем'єрства Юлії Тимошенко на початку 2009 року, зниження ціни на російський газ.
Нагадаємо, на зустрічі в Сочі президент Росії Дмитро Медведєв у розмові з українським колегою Віктором Януковичем закликав не політизувати російсько-українське газове співробітництво.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас