Підвищення вартості договорів ОСЦПВ не передбачається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення вартості договорів ОСЦПВ не передбачається

432
Підвищення вартості договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ) у зв'язку з набранням чинності з 18 вересня 2011 закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ДТП та виплат страхового відшкодування" не передбачається.
"Підвищення вартості ОСЦПВ не передбачається", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) Іван Гумінський.
За його словами, проект розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) про внесення змін до коректуючих коефіцієнтів та їх розмірів, які застосовуються при розрахунку договорів ОСЦПВ, оприлюднений на її веб-сайті. Кожен бажаючий може на їх підставі розрахувати вартість свого поліса, підкреслив він.
І. Гумінський висловив упевненість, що заплановане зазначеним законом введення з 18 вересня так званого "європротоколу" ("єврорапорта"), що дозволяє не залучати представників ДАІ при незначних ДТП, відбудеться у запланований термін.
"Непросто йде затвердження всіх необхідних підзаконних актів, зокрема, максимальної суми при використанні європротоколу, але у нас є ще місяць, а це - великий термін", - зазначив він.
Раніше президент ЛСОУ Наталя Гудима повідомила агентству, що з введенням з 18 вересня єдиного типу поліса ОСЦПВ, який поширюється на всіх водіїв, які мають право на керування автомобілем (раніше - 1 тип), його вартість не зросте.
"Це найдорожчий тип поліса, тому Держфінпослуг має намір затвердити мінімальні коефіцієнти. В кінцевому результаті вартість поліса збережеться приблизно на колишньому рівні", - сказала вона.
За даними Держфінпослуг, проектом зазначеного розпорядження пропонується змінити назву коефіцієнта К2. В існуючій редакції він визначає місце переважного використання транспортного засобу, в новій редакції - місце реєстрації транспортного засобу, визначеного в технічному паспорті.
Зміни торкнулися і коефіцієнта К3 у зв'язку з виникненням необхідності ідентифікації даного коефіцієнта при розрахунку страхових платежів за договорами ОСЦПВ щодо причепів, мопедів та моторолерів.
Крім того, змінено коефіцієнт К4, що стосується водійського стажу осіб, допущених до управління забезпеченим транспортним засобом, оскільки законом передбачена диференціація страхового платежу залежно від водійського стажу осіб, допущених до управління забезпеченим транспортним засобом.
У проекті розпорядження вилучено коефіцієнт, що визначає кількість зазначених у договорі осіб. Замість нього введено коефіцієнт залежно від періоду використання транспортного засобу К5 - "Період використання транспортного засобу" від шести місяців. Так, коефіцієнт 6 місяців становить 0,7%, 7 місяців - 0,75%, 8 місяців - 0,8% тощо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас