США просять Росію не озброювати Сирію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США просять Росію не озброювати Сирію

248
Держсекретар США Хілларі Клінтон закликала Росію припинити поставки зброї Сирії, а інші країни - підтримати американські санкції стосовно режиму Башара Асада. В інтерв'ю телекомпанії CBS в минулий четвер вона заявила про необхідність загального міжнародного впливу на Дамаск, передає Newsru.com.
"Важливо, щоб це був не тільки американський голос, ми хочемо, щоб ці голоси звучали з усього світу", - підкреслила Клінтон. При цьому, за її словами, Америка "хоче бачити результати, а не риторику", передає "Інтерфакс". "Ми б хотіли, щоб Китай співпрацював з нами. Ми б хотіли бачити, що Росія припинила продаж зброї режиму Асада", - заявила вона. "Ми хочемо бачити Індію, тому що і Індія, і Китай здійснили великі енергетичні інвестиції в Сирію", - зазначила глава американської дипломатії.
За її словами, Китай, Росія, Індія і європейські країни своїми діями могли б значно посилити тиск на сирійську владу. Клінтон пояснила, що США безпосередньо не закликають Асада піти у відставку у зв'язку з тим, що інші країни поки не висловлюють достатньої готовності до вживання заходів з надання тиску на режим. Америка поки обмежується натяками - представники адміністрації не раз заявляли, що "Сирії було б краще без Асада".
Глава Держдепу зазначила, що в останні місяці США організували тиск на Асада і його оточення. "І росіяни, і китайці приєдналися до нашої президентської заяви після того, як вони сказали, що ніколи не зроблять нічого для засудження режиму Асада", - додала Клінтон.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас