Корпоративні конфлікти в РФ оцінили в 38 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корпоративні конфлікти в РФ оцінили в 38 мільярдів доларів

211
У першій половині 2011 року в Росії було зафіксовано 19 великих корпоративних конфліктів, в яких були задіяні активи на загальну суму в 38 мільярдів доларів. Про це йдеться в звіті агентства AK&M.
З 19 конфліктів тільки один почався і завершився в межах 2011 року. Велика частина розглядів (10) почалася ще до 2011 року і триває досі.
Найбільшим корпоративним конфліктом у AK&M вважають суперечку акціонерів "Мегафону". Основні власники акцій мобільного оператора - російська Altimo і скандинавська TeliaSonera хотіли об'єднати свої активи, проти чого заперечував "Телекомінвест" Алішера Усманова. Цей конфлікт завершився: Вищий арбітражний суд постановив заборонити угоду. Вартість активів, які були задіяні в цьому конфлікті, становила 12,4 мільярда доларів.
На друге місце AK&M поставила конфлікт між ТНК-ВР і ВР, який не дав британській компанії обмінятися акціями з "Роснафтою". Трійку замкнула суперечка акціонерів "Вимпелкому" (торгова марка "Білайн"). До п'ятірки увійшли також конфлікти акціонерів "Норильского нікелю" і "Інгосстраху".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас