Королевська: Арешт Тимошенко призведе країну до економічного колапсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Арешт Тимошенко призведе країну до економічного колапсу

2677
Голова Комітету Верховної Ради з промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська вважає, що екс-прем'єра Юлію Тимошенко потрібно терміново звільнити з-під варти, щоб не призвести країну до економічного колапсу. Як повідомили в прес-службі Н.Королевської, про це вона заявила, коментуючи візит Президента України Віктора Януковича до Росії і заява віце-прем'єра Сергія Тігіпка про невдалі переговори з ЄС через процес над Ю.Тимошенко.
За словами Н.Королевської, арешт лідера опозиції негативно позначився на міжнародному іміджі України, що вже приносить певні втрати для економіки країни.
"Президенту України Віктору Януковичу все важче вести переговори щодо встановлення ціни на газ для української економіки. Вчорашня зустріч глави нашої держави і Президента Росії Дмитра Медведєва закінчилася практично нічим", - зазначила політик, нагадавши при цьому, що керівництво РФ різко засудило арешт Ю.Тимошенко, оскільки російська сторона вважає, що екс-прем'єр України діяла в рамках правового поля при підписанні газових угод у 2009 році.
Ще гірша ситуація на західному напрямку, підкреслила Н.Королевська. "Вчора віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко став першим високопосадовцем, який публічно визнав, що процес проти Юлії Тимошенко ускладнює переговорний процес України з ЄС про зону вільної торгівлі", - зазначила вона.
Таким чином, за словами Н.Королевської, "в результаті бездумних політизованих дій влади ми вже починаємо нести конкретні економічні втрати".
"Наші підприємства, з одного боку, не отримують економічно обґрунтовану ціну на газ, що в черговий раз ставить їх на межу зупинки виробництва і початку масових звільнень людей. З іншого боку - закриття європейських ринків також призведе до масового згортання виробництва" , - зазначила вона.
"Я і раніше попереджала чинну владу, що вона робить непоправну помилку, поспішно заарештувавши Тимошенко. Тепер мої прогнози, на жаль, збуваються", - сказала Н.Королевська.
"Які ще аргументи потрібні владі, щоб розуміти, що арешт лідера опозиції завдає величезної шкоди всій Україні в очах світової громадськості? Тільки справжні політичні та економічні свободи дадуть можливість нашій країні стати конкурентоспроможною, процвітаючою і багатою, тому я вимагаю негайного звільнення Юлії Тимошенко", - зазначила Н.Королевська.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас