Інтернет-шахраї знайшли спосіб заробити на обвалі фондового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інтернет-шахраї знайшли спосіб заробити на обвалі фондового ринку

Фондовий ринок
1094
Жителів США та Азії накрив шквал спам-повідомлень, відправники яких намагаються переконати потенційних жертв купувати дрібні акції за вигідною ціною. Такі листи були виявлені експертами корпорації Symantec.
Як повідомили в компанії, у світлі останніх економічних подій малоліквідні акції почали активно просуватися своїми власниками, які прагнуть максимально підняти на них ціну. Це робиться з розрахунком на те, що надалі ці акції можна буде вигідно продати до того, як ціна на них впаде до реальної. Подібна шахрайська технологія отримала назву pump-and-dump.
Подібний шквал листів зі спамом може викликати штучний стрибок цін на акції, вважають експерти компанії Symantec. За їхніми словами, зазвичай саме в цей момент шахраї позбавляються від своїх пакетів, а спам-атака завершується, що, в свою чергу, сприяє зниженню інтересу до акцій на біржі та їх поверненню до низької ціни (що також може бути використано на ринку). Добре організовані кампанії "pump-and-dump" можуть приносити солідний дохід своїм організаторам в лічені дні.
Нагадаємо, що на фондових ринках почалися хвилювання через перспективи глобальної кредитної кризи і загрози другої хвилі рецесії. У цій нестабільній обстановці шахраї переконують багатьох людей інвестувати в акції, які, за запевненням зловмисників, виживуть на нестійкому ринку.
Нещодавно було відмічено велику кількість спаму, що просуває малоліквідні акції компанії Resource Exchange of America Corp. (RXAC.PK), розповіли експерти. Повідомлення збивало з пантелику обривками рядків і пропусками між словами. Заголовки листа також містили розбиті слова такі як "Ак ції" і "гро ші". Текст повідомлення містив незрозумілі висловлювання.
Чемпіонами за обсягом подібного спаму є США і Китай, в той час як інша частина таких листів генерується в інших країнах Азії. Велика частина подібних атак націлена на жителів Північної Америки.
Нагадаємо, що розпродажі акцій цього тижня відняли майже 1,6 трлн доларів від вартості світового фондового ринку. Минулого тижня він вже втратив 2,5 трлн доларів.
Тільки американський індекс S&P 500 втратив цього тижня понад 710 млрд доларів. Втрати минулого тижня склали 850 млрд доларів. Європейський індекс MSCI Europe втратив за цей тиждень майже 500 млрд доларів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас