Експерт: Коливання на ринках не є реальним індикатором економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Коливання на ринках не є реальним індикатором економіки

Фондовий ринок
398
Нинішні коливання на світових ринках складно передбачити, вони здаються ірраціональними і не є реальним індикатором економіки. Про це в інтерв'ю BBC розповів один з провідних світових фахівців з поведінкової економіки, професор університету Дюка в США Ден Аріелі.
"Ми створюємо потенційну небезпеку повторення одних і тих же сценаріїв. Зрозуміло одне - що коливання на ринках жодним чином не є реальним індикатором економіки. Безглуздо думати, що економіка США може зрости або впасти на 5% на день залежно від ситуації на ринках", - сказав експерт.
За його словами, в нинішній ситуації на ринках інвестори почали вкладати гроші в бонди, а не у фондовий ринок, що свідчить про схвалення рішень в паніці.
"Це паніка. Щоразу, коли інвестори панікують, вони починають вкладати в бонди або в золото. В даному випадку все відбулося з точністю до навпаки. Одразу коли з'явилася інформація про те, що рейтинг США знижений, біржовики повинні були замість бондів інвестувати у фондовий ринок. Але вони продовжили скуповувати бонди. Це лише підтверджує, що інвестори діяли в паніці, тут немає жодного глибокого аналізу", - зазначив Ден Аріелі.
"Інше питання полягає в самій новини про зниження рейтингу США агентством S&P. ​​Чи було це справжньою подією? Що сталося за день до зниження рейтингу? Чи були якісь серйозні передумови для цього? Відповідь на всі ці питання - "ні" , - вважає професор.
За матеріалами:
ФинМаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас