Німцям хочуть заборонити цілуватися на роботі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німцям хочуть заборонити цілуватися на роботі

64
Німецьке товариство, яке проводить консультації з етикету і соціальної поведінки, закликав до заборони поцілунків на робочому місці. Товариство Knigge заявляє, що практика вітати колег і ділових партнерів поцілунками в щоку незручна для багатьох німців. Голова товариства Ганс-Майкл Кляйн каже, що отримує з цього приводу від працівників електронні листи, в яких висловлюється невдоволення, повідомляє ВВС.
Він радить працівникам вдаватися до традиційного рукостискання на роботі.
"Ми не можемо заборонити (цілуватися в робочій атмосфері), - сказав він Бі-бі-сі. - Але ми повинні захистити людей, які не хочуть, щоб їх цілували. Тому ми радимо, щоб люди повідомляли про це в невеликому паперовому повідомленні, розміщеному на їхньому столі".
Кляйн каже, що отримав близько 50-ти електронних листів тільки цього року про почастішання поцілунків в щоку або в дві щоки під час привітання на роботі.
"Люди кажуть, що це нетипова німецька поведінка, - зазначає він. - Вона прийшла з таких країн, як Італія, Франція та Південна Америка і належить до специфічного культурного контексту. Нам вона не подобається, кажуть люди".
Товариство провело нараду з цього приводу і зробило опитування людей на вулицях, а також на своїх семінарах, говорить Кляйн: "Більшість людей сказали, що їм це не подобається. Їм здається, що там є якийсь еротичний аспект - форма тілесного контакту, яку можуть використовувати чоловіки, щоб наблизитися до жінки".
Він також додав, що в Європі "соціальна дистанція" становить 60 сантиметрів, і її потрібно дотримуватися.
Назва товариства Knigge перекладається як "правильна поведінка". Раніше товариство видало поради, як правильно покласти край відносинам через текстові повідомлення і як впоратися з нежиттю в громадських місцях.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас