КРУ встановило фінансові порушення в Одеському морпорту на 1,1 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КРУ встановило фінансові порушення в Одеському морпорту на 1,1 млрд гривень

Кримінал
193
Контрольно-ревізійне управління в Одеській області за участю працівників Державної фінансової інспекції провели ревізію фінансово-господарської діяльності Одеського морського торгового порту і встановили порушення на 1,084 млрд гривень.
Про це йдеться в повідомленні Держфінінспекції.
Згідно з повідомленням, загалом ревізією встановлено фінансових порушень та недостач на загальну суму 1,084 млрд гривень, з яких порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів, становлять 914,7 млн гривень.
Ревізія встановила, що в обхід законодавства керівництво порту віддало в оренду 71 портовий кран з 84 наявних стивідорним компаніям, які фактично одноосібно використовують причали разом з інфраструктурою.
Портом фактично передано в користування майно, яке відповідно до законодавства має загальнодержавне значення, і тому не може бути об'єктом оренди, чим порушено статтю 235 Цивільного кодексу і статей 2 і 5 закону "Про оренду державного та комунального майна".
Порт даною передачею кранів стивідорним компаніям в 2009-2010 роках недоотримав доходів на загальну суму 902,8 млн гривень.
Крім того, ревізія встановила порушення в тендерних процедурах закупівлі товарів на суму 96,5 млн гривень, з яких порушення, що призвели до втрат, склали 1,9 млн гривень.
Також у повідомленні зазначено ще низку порушень портом.
Як повідомляло агентство, раніше юридичний департамент Одеського морського торгового порту звернувся в Одеський адміністративний суд з проханням визнати недійсним акт КРУ в Одеській області про порушення керівництва порту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас