США вирішили покарати Сирію матеріально — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США вирішили покарати Сирію матеріально

Валюта
296
Міністерство фінансів США ввело санкції стосовно державного Комерційного банку Сирії, його підрозділу - сирійського Ліванського комерційного банку, а також найбільшої телекомунікаційної компанії Сирії - Syriatel.
Їхні активи в США будуть заморожені, як повідомляє "Голос Америки".
За даними Міністерства фінансів, ці банки беруть активну участь у розробці зброї масового знищення і, в тому числі, у забезпеченні відповідних зв'язків Сирії та Північної Кореї.
У свою чергу, компанію Syriatel контролює Рамі Маклуфа - бізнесмен, близький до вищого керівництва правлячого в Сирії режиму.
Таким чином, США розраховують заподіяти шкоди фінансовій інфраструктурі, що підтримує діяльність режиму президента Башара Асада.
Пізніше в середу спікер Білого дому вкотре озвучив позицію США, згідно з якою Сирії "буде краще" без Асада.
За даними ВВС, сирійська опозиція повідомила про вбивство понад 20 людей в результаті військової операції, яку проводять сили безпеки в Хомсі та інших містах країни.
За даними активістів, влада проводить широкомасштабну операцію, затримуючи людей, обшукуючи їхні будинки і стріляючи по тих, хто намагається втекти. Очевидці повідомляють про те, що в багато населених пунктів введено танки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас