Експерт: На сьогодні світова криза ще під питанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: На сьогодні світова криза ще під питанням

Казна та Політика
735
Виконавчий директор Фонду Блейзера в Україні Олег Устенко вважає, що виникнення другої хвилі фінансово-економічної кризи в світі ще під питанням. Про це він сказав під час прес-конференції.
"Є певне занепокоєння, є високий рівень турбулентності, але це ще не стан кризи і питання, чи матеріалізується криза - це все ще питання", - сказав О.Устенко.
Хоча, за словами експерта, незважаючи на те, що США підняли рівень свого державного боргу, не зовсім зрозуміло, яким чином відбуватиметься фінансування дефіциту держбюджету, який завищений до неймовірних розмірів.
Проте, вважає О.Устенко, США цього року покаже близько 2% економічного зростання. "При будь-якому розкладі США покаже в цьому році зростання", - додав він.
Як повідомляв УНН, фондові біржі США, Європи та Азії обвалилися в ніч з 4 на 5 серпня. Впали всі провідні біржові індекси: американський Dow Jones, японський Nikkei. Рівень їх падіння такий самий, як той, з якого починалася глобальна криза 2008 року. Падіння фондових бірж продовжилося.
Думки експертів з цього приводу різняться. Експерт Олександр Жолудь вважає, що це не призведе до другої хвилі світової кризи.
Директор української філії Інституту країн СНД Володимир Корнілов заявив, що падіння світових ринків свідчить про початок другої хвилі світової економічної кризи.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас