ЗМІ: Вадим Новинський продає 67% агрохолдингу "Верес" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Вадим Новинський продає 67% агрохолдингу "Верес"

504
Основний бенефіціар ФПГ "Смарт-холдинг" Вадим Новинський продає 67% агрохолдингу "Верес". Про це пише газета "Комерсант".
У розпорядженні газети опинилася презентація "Вересу" для потенційних покупців, підготовлена в липні ц.р. За даними видання, цю презентацію отримали компанія Svarog Capital (управляє фондом Russia Retail Growth Fund Віктора Вексельберга й Олександра Мамута) і холдинг "Помідорпром".
"Продавця консультує "ВТБ Капітал"... В "ВТБ Капіталі" це не обговорюють. У "Вересі" на запит не відповіли", - сказано в газеті.
"Керуючий партнер Svarog Capital Олег Царьков каже, що розглядати пропозицію "Вересу" не став, тому що термін життя фонду під його управлінням закінчується в 2012 р. і нових угод не планується. "Верес" - цікавий актив, що доповнює лінійку і бренди "Помідорпрому". Спробуємо поборотися. Питання ціни та умов", - говорить представник "Помідорпрому", - цитує потенційних учасників угоди видання.
Також, за даними газети, "Верес" вже провів переговори з американською Campbell's. "Але в кінці липня американці вийшли з переговорів, тому що структура "Вересу" була не до кінця зрозуміла." Немає ясності, які активи йому належать. Були складності і в переговорах з топ-менеджментом", - говорить один зі співрозмовників "Ъ". Консультантом з боку покупця виступав "Ренесанс Капітал Україна", уточнює один з них. У "Ренесансі" і Campbell's від коментарів відмовилися", - йдеться в статті.
Крім того, пише газета, у презентації сказано, що "Верес" - найбільший виробник консервованої продукції в Україні. Його виторг у 2010 р. склав 83 млн дол. (+7,7% до 2009 р.), EBITDA - 17 млн дол. (+41,6%), EBITDA margin - 20% (на 4 п.п. вище 2009-го). 53% продажів у минулому році припало на Росію, 41% - на Україну, ще 6% - на ринки Казахстану, Білорусі та ін. Більшу частину виручки приносять консервовані овочеві мікси (44%) і квасолю (15%), а також соуси ( 10%). Частка "Вересу" на українському ринку консервованих овочів становить приблизно 32%, у Росії - понад 10%. У 2011 р. холдинг прогнозує зростання виручки приблизно на 50%, до 120 млн дол., EBITDA повинна збільшитися до 26 млн дол.
Зараз компанію можна оцінити у вісім EBITDA 2011 р. - приблизно в 200 млн дол., сказав один з потенційних учасників угоди, пише "Комерсант".
Активи "Смарт-холдингу": блокпакет металургійного холдингу "Метінвест", Яковлівське родовище залізних руд, банк "Юнекс", СК "Промислово-страховий альянс", завод "Дніпропрес", ВАТ "Херсонський суднобудівний завод", ВАТ "Чорноморський суднобудівний завод", ВАТ "Балаклавське рудоуправління ім.Горького", ЗАТ "Євпаторійський завод будівельних матеріалів", ЗАТ "Сакський завод будівельних матеріалів", ВАТ "Запоріжнерудпром", ЗАТ "Турстрой" та ін.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас