Франція передумала відкликати свого посла з України? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція передумала відкликати свого посла з України?

295
"Париж не відкликав Жака Фора. Він продовжує свою місію Посла Франції в Україні". Як повідомили в Посольстві Франції в Україні, про це заявив під час брифінгу представник Міністерства закордонних і європейських справ Франції, відповідаючи на запитання щодо чуток про відкликання Посла Франції в Україні.
При цьому він зазначив: "Щодо арешту пані Тимошенко, хочу нагадати вам текст заяви, зробленої в п'ятницю, 5 серпня: Франція дуже стурбована арештом пані Тимошенко. Мотивації судового розгляду її справи викликають в нас питання. Зокрема, нам здається, що право на захист не забезпечено. Ми постійно наголошуємо, що дотримання норм права є ключовим елементом побудови партнерства між Францією, Європейським Союзом та Україною. Франція разом зі своїми європейськими партнерами і надалі з великою увагою стежитиме за розвитком ситуації щодо пані Тимошенко".
Як повідомлялося, 9 серпня на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин підтвердив інформацію про відкликання Посла Франції Ж.Фора.
"Дійсно, зараз проходить процедура погодження кандидатури нового посла", - сказав О.Волошин. Він зазначив, що МЗС України не відомо, з чим пов'язано відкликання Ж.Фора. "У світовій дипломатичній практиці не прийнято повідомляти країну про причини відкликання свого дипломатичного представника", - сказав О.Волошин.
Перед цим деякі ЗМІ з посиланням на джерела в дипломатичних колах повідомили, що Посол Франції в Україні Ж.Фор був відкликаний за його висловлювання стосовно судового процесу над екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. 28 липня Ж.Фор висловив думку, що кримінальна справа Ю.Тимошенко перебуває дуже далеко від права і дуже близько до політики.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас