ОАЕ поки не будуть відмовлятися від прив'язки своєї валюти до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОАЕ поки не будуть відмовлятися від прив'язки своєї валюти до долара

Валюта
249
Об'єднані Арабські Емірати збережуть прив'язку національної валюти до долара, незважаючи на зниження кредитного рейтингу США, повідомили у Центробанку ОАЕ.
"Щодо питання про курсову політику рада директорів підтвердила, що прив'язка дирхама до долара США триває без зміни", - йдеться в повідомленні еміратського ЦБ, отриманому РІА Новини.
За словами заступника виконавчого директора ЦБ ОАЕ Мухаммада ат-Tаміні, зниження кредитного рейтингу найбільшої економіки світу не було несподіваним, хоча й сталося дещо раніше, ніж очікувалося. "Ми не очікуємо на крах долар, тому що проблема не в одних тільки США, але і на європейських ринках", - сказав він.
За його словами, досі монетарна влада ОАЕ - третього в світі обсягами поставок на зовнішній ринок експортера нафти - розглядає американський ринок як "найбільш ліквідний і безпечний", якому немає альтернативи.
У липні ЦБ ОАЕ заявив, що не володіє казначейськими облігаціями США (US Treasury bonds) або іншими державними фінансовими інструментами.
Ат-Таміні не виключив, що в майбутньому ОАЕ можуть інвестувати кошти в US Treasury. "Якщо дохідність збільшиться до обґрунтованого рівня, немає жодної причини, щоб нам не вкладати кошти в US Treasury", - сказав ат-Tаміні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас