МЗС: Переговори щодо Угоди про асоціацію з ЄС йдуть нормально — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Переговори щодо Угоди про асоціацію з ЄС йдуть нормально

188
У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що жодних ускладнень в переговорах щодо створення зони вільної торгівлі та укладення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом немає.
"Наразі ми не відчуваємо жодних ускладнень і труднощів в ході наших переговорів з ЄС щодо Угоди про асоціацію та ЗВТ. Переговори йдуть нормально, про що свідчать результати останніх раундів в червні-липні. Разом з тим, очевидні наміри окремих політичних сил створити проблеми, залучити зовнішній тиск для вирішення своїх внутрішньополітичних проблем, для захисту особистих інтересів", - сказав директор департаменту ЄС МЗС Василь Філіпчук.
Відповідаючи на питання про те, чи дійсно судові процеси над членами опозиції в Україні можуть ускладнити хід переговорів щодо Угоди про асоціацію, В. Філіпчук висловив сподівання, що цього не станеться.
За його словами, зараз сторони працюють над тим, щоб провести черговий раунд переговорів з ЄС щодо ЗВТ 19-23 вересня поточного року, а також готують черговий раунд переговорів щодо Угоди про асоціацію, дата якого ще не визначена.
"Ми плануємо в кінці цього-на початку наступного місяця провести відео-конференцію з нашими партнерами з Європейського Союзу, в ході якої остаточно визначити дату проведення чергового раунду переговорів. Це може бути або кінець вересня, або початок жовтня цього року", - додав В. Філіпчук.
Директор департаменту МЗС вважає, що зараз, коли Київ перебуває на вирішальному етапі переговорів щодо Угоди про асоціацію, позиція і держави, і українських політичних сил має полягати в тому, щоб усім разом висловлювати єдину точку зору про необхідність включення в цей документ європейської перспективи України, максимального відображення національних інтересів при створенні ЗВТ, введення безвізового режиму і так далі.
"Протягом цього року ми досягли надзвичайно позитивного і конструктивного рівня співробітництва з ЄС. Апелювання та залучення зовнішніх сил до внутрішньополітичних дискусій грає на руку тим, хто не зацікавлений у європейській інтеграції України", - підкреслив дипломат.
За словами В. Філіпчука, не секретом є той факт, що в Євросоюзі є багато опонентів тому, щоб в Угоді про асоціацію максимально відображалася і європейська перспектива, і перспектива безвізового режиму для українців.
"Тому всі зусилля зараз повинні бути сконцентровані на тому, щоб переконати наших партнерів у ЄС у тому, що Україна як європейська країна, рухається шляхом європейської інтеграції, а не апелювати до них щодо тих чи інших особистих інтересів", - підсумував він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас