Турчинов: У зриві газових переговорів з Росією в 2009-му винен Ющенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов: У зриві газових переговорів з Росією в 2009-му винен Ющенко

Енергетика
762
Екс-перший віце-прем'єр Олександр Турчинов наполягає на причетності до зриву газових переговорів між Україною і Росією екс-президента Віктора Ющенка.
Про це він заявив, даючи свідчення у справі Тимошенко, повідомляє Українська правда.
Турчинов нагадав, що наприкінці 2008 року, коли було досягнуто згоди про підписання прямих контрактів, українська делегація була "без пояснення причин відкликана з переговорів президентом Ющенком". Він вважає, що це відбулося через зв'язок президента Ющенка з компанією Дмитра Фірташа "РосУкрЕнерго".
За словами Турчинова, російська сторона сприйняла відгук делегації як "політичний демарш, після чого почала систематично підвищувати ціни до європейського рівня".
Як відомо, 12 жовтня 2008 року Юлія Тимошенко і Володимир Путін домовилися про прямі постачання газу. Проте після декількох місяців переговорів сторони не знайшли компроміс. Ющенко відкликав делегацію "Нафтогазу" з Москви 31 грудня, коли "Газпром" запропонував неприйнятну ціну. Після цього Ющенко поїхав відпочивати в Гуту, а Тимошенко 19 січня підписала в Москві газові угоди, через які її зараз судять.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас