Острів Ніуе обзаведеться монетами з героями "Зоряних воєн" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Острів Ніуе обзаведеться монетами з героями "Зоряних воєн"

Валюта
294
Ніуе - острів та однойменна держава в південній частині Тихого океану - отримає в ролі легального платіжного засобу срібні монети з кольоровими зображенням героїв кіносаги "Зоряні війни", повідомляє Stuff.co.nz. Офіційна презентація незвичайних монет відбудеться через кілька днів, проте в обіг вони будуть пущені не раніше листопада 2011 року.
Монети з персонажами культового фільму Джорджа Лукаса випустить Новозеландський монетний двір (Ніуе є державним утворенням у вільній асоціації з Новою Зеландією, і тому населення користуються новозеландськими доларами) за договором з компанією режисера Lucas Films, вказує Radio New Zealand.
Всього буде викарбовано 7500 екземплярів монет кожного з кількох варіантів дизайну. Так, на платіжних засобах номіналом два новозеландські долари зобразять керівника армії Галактичної імперії Дарта Вейдера, принцесу Лею, Хана Соло, Чубакка, R2D2, Зірку Смерті, Магістра Йоду та інших. Кілька монет для презентації вже готові.
Монети будуть випущені у двох наборах по чотири штуки в кожному. При цьому один з наборів упакують у футляр у вигляді шолома Дарта Вейдера і при відкритті можна буде почути важке дихання головного кінолиходія. Інший набір монет покладуть у футляр у вигляді космічного корабля "Тисячолітній сокіл" - при відкритті він буде видавати звук, який чути під час зльоту машини.
Набори монет Ніуе можна буде придбати не тільки на острові, а й у фінансових установах за його межами. Незвичайні гроші, як вважають виробники, зацікавлять як нумізматів, так і шанувальників "Зоряних воєн". Ціна колекційного сету складе 399 доларів США.
Фахівці з монетного двору Нової Зеландії відзначили, що швидше за все навіть жителі Ніуе, де гроші з Дартом Вейдером, Йодою та іншими матимуть статус легального платіжного засобу, не будуть користуватися ними в повсякденному житті. По-перше, монети мають високу колекційну вартість, а по-друге фактична ціна двох новозеландських доларів з "Зоряними війнами" оцінюється приблизно в 117 новозеландських доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас