Генпрокуратура РФ готова передати Ландика Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура РФ готова передати Ландика Україні

Кримінал
429
Генеральна прокуратура Росії задовольнила запит українських колег від 19 липня 2011 року про видачу в Україну депутата Луганської міської ради Романа Ландика.
"З метою фактичної передачі Р. Ландика в Україну Генеральна прокуратура України дала відповідні доручення українським компетентним органам", - повідомила прес-служба Генпрокуратури України в четвер.
Позитивне рішення українського запиту про видачу Р. Ландика в досить стислий термін стало можливим завдяки активній позиції Генеральної прокуратури України в цьому питанні, підкреслили в прес-службі.
Раніше Генеральна прокуратура України направила до Генеральної прокуратури РФ запит про видачу Р. Ландика для притягнення його до кримінальної відповідальності за хуліганство.
Ландик під час відпочинку в ресторані побив дівчину, яка сиділа за одним столиком. Подія зафіксована на відео, ролик опублікований в Інтернеті. Постраждала 20-річна дівчина отримала струс мозку і удари.
7 липня прокуратура Луганської області порушила щодо нього кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу Україні.
Р. Ландик був виключений з Партії регіонів і з фракції Партії регіонів у Луганській міськраді.
Оголошеного в розшук депутата затримали під Краснодаром. Краснодарський суд прийняв рішення про екстрадицію на Україну Р. Ландика.
Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов заявив, що українська сторона зробить все необхідне для прискорення його екстрадиції з Росії.
Р. Ландик - син народного депутата України (фракція Партії регіонів) Володимира Ландика.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас