ОПЕК ще занадто рано думати про скорочення видобутку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК ще занадто рано думати про скорочення видобутку нафти

Енергетика
199
Учасникам Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) "ще занадто рано" думати про скорочення видобутку нафти, навіть якщо ціни цього тижня опустяться нижче за планку $100 за барель, заявив генеральний секретар Міжнародного енергетичного форуму (МЕФ) Ной ван Хулст.
Як повідомило агентство Bloomberg, Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) і ОПЕК істотно переглянули прогноз зростання попиту на 2011 рік.
ОПЕК прогнозує зростання споживання нафти на 1,2 млн барелів на день (1,4%) - до 88,1 млн барелів на добу, що на 150 тис. бар./доба. нижче за попередні оцінки.
Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) вважає, що глобальний попит на нафту буде збільшуватися в 2011 році на 1,2 млн бар/доба. (1,4%) - до 89,5 млн бар./доба., що на 60 тис. бар./доба. нижче за попередній прогноз.
Реагувати на короткострокові зміни цін було можливо навесні, коли різко скоротилися поставки нафти з Лівії, але зараз для цього потрібні більш серйозні оцінки з приводу того, чи буде ситуація з цінами погіршуватися, зауважив Н.ван Хулст. Зараз ситуація зовсім інша, і "поки що" було б "нерозумно" реагувати на короткострокові коливання цін, сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас