Китай збереже темпи зростання ВВП на рівні 7-9% - BHP — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай збереже темпи зростання ВВП на рівні 7-9% - BHP

Казна та Політика
166
Китай збереже темпи зростання економіки на рівні від 7 до 9%, що підтримає попит на сировинні товари, які випускаються BHP Billiton, прогнозує голова ради директорів компанії Жак Нассер.
"Ми зможемо не побачити зростання на 10, 11 або 12%, але підвищення на 7, 8 або 9% ми зможемо спостерігати", - сказав він в інтерв'ю агентству Bloomberg у Сіднеї. При цьому глава компанії відзначив, що не виключає структурного зміни росту. "Ми будемо більше бачити внутрішні витрати і меншою мірою - експорт та капітальні витрати, але зростання є, і я вважаю, ми зможемо використовувати ситуацію максимально сприятливо для нас. Стосовно решти країн світу в мене менше впевненості", - додав він.
Ціни на сировину, таку як залізна руда, мідь і вугілля, зростають на тлі підвищення попиту з боку Китаю, що сприяє також зростанню доходів гірничодобувних корпорацій. Згідно з консенсус-прогнозом, складеним Bloomberg, за підсумками фінансового року, що завершився 30 червня, BHP Billiton збільшила чистий прибуток до рекордних $22,5 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас