Китай встановив дворічний рекорд профіциту торгового балансу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай встановив дворічний рекорд профіциту торгового балансу

Валюта
501
Профіцит торгового балансу Китаю складе 31,5 млрд доларів, що є рекордом з січня 2009 року. Як повідомляє Bloomberg, аналітики ринку припускали, що профіцит буде на рівні всього 27,4 млрд.
Імпорт до Китаю за місяць склав 143,6 млрд доларів, експорт - 175,1 млрд, що також виявилося вищим за очікування аналітиків.
Bloomberg відзначає, що найближчими місяцями найбільший експортер у світі може зіткнутися з уповільненням темпів зростання продажів своїх товарів за кордоном, оскільки Європа перебуває в борговій кризі, в США оцінюють наслідки зниження кредитного рейтингу, а Японія повільно відновлюється після землетрусу, який відбувся в березні 2011 року.
Варто зазначити, що в I кварталі в Китаї було зафіксовано перший дефіцит торгового балансу за сім років: тоді імпорт перевищив експорт більш ніж на 1 млрд доларів.
Збільшення торгового балансу знову ставить перед Китаєм питання про зміцнення курсу юаня - через те, що країна тримає його на відносно низькому рівні експортери отримують додатковий прибуток, а імпортери, навпаки, зазнають збитків. Розвинені країни, в тому числі і США, активно вимагають від Китаю відпустити курс, але той воліє жорстко регулювати вартість місцевої валюти.
Проте, як відзначає The Wall Street Journal, 10 серпня Китай зміцнив юань до рекордної позначки в 6,41 юаня за долар.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас