Для покупки квартири українцеві треба "пахати" 20-30 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для покупки квартири українцеві треба "пахати" 20-30 років

Нерухомість
2863
Для придбання двокімнатної квартири загальною площею 75 кв. м середньостатистичний українець повинен працювати більше за бразильця, але менше за пакистанця. Такі дані наводяться в аналітичній записці, присвяченій житловій політиці держави, Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України.
У записці також наводяться аналогічні дані з інших країнах. Так, на зазначену квартиру громадянин США повинен працювати 2,7 роки, Німеччини - 4,4 року, Бразилії - 6,3 років, Росії - 26 років, Білорусі - 28 років, Пакистану - 40,6 років.
Крім цього, в документі наголошується невирішеність проблеми з "черговиками". Зокрема, протягом останніх років постійно скорочувалася кількість як тих громадян, які значаться на квартирному обліку, так і тих. які отримують квартири "черговиків". У 2009 році квартири отримало лише 11 тис. сімей.
"Це означає, що для вирішення житлової проблеми тільки тієї частини громадян, яка стоїть у квартирній черзі, за нинішньою схемою і нинішніми темпами, Україні знадобиться близько 100 років", - наголошується в документі.
За матеріалами:
zagorodna.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас