Банки Швейцарії заплатять Німеччині 2,8 млрд дол за податковим спором — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Швейцарії заплатять Німеччині 2,8 млрд дол за податковим спором

316
Швейцарія і Німеччина в середу досягли остаточної угоди зі спору про ухилення забезпеченими німецькими клієнтами швейцарських банків від оподаткування у ФРН, повідомляє агентство Bloomberg.
У рамках домовленості швейцарські банки виплатять уряду Німеччини 2 млрд швейцарських франків ($2,8 млрд), щоб компенсувати приховані їх клієнтами доходи. Як оголосило міністерство фінансів Швейцарії, згодом ці суми будуть відшкодовані банкам з виплачуваних їх клієнтами податків.
Дана угода "не тільки забезпечує захист недоторканності інформації банківських клієнтів, але і реалізацію законних податкових вимог", йдеться в прес-релізі швейцарського Мінфіну.
Надалі банки Швейцарії будуть стягувати спеціальний податок у джерела доходу з відсотків, дивідендів і приросту капіталу на офшорних рахунках громадян Німеччини за ставкою 26,375%. Податкові надходження будуть передаватися міністерству фінансів Німеччини, при цьому дані про клієнтів, які виплатили податок, розкриватися не будуть.
У березні 2009 року Швейцарія зобов'язалася дотримуватися міжнародних стандартів щодо банківської діяльності, щоб не бути включеною в "чорний список" Організації економічного співробітництва та розвитку.
Відносини між Німеччиною та Швейцарією істотно погіршилися торік, коли влада ФРН почала розслідувати обставини ухилення німецьких громадян від податків на підставі інформації, отриманої в результаті придбання раніше викрадених банківських даних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас