Банк Англії знизив прогноз зростання ВВП Британії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії знизив прогноз зростання ВВП Британії

Казна та Політика
241
Банк Англії (Центральний банк Сполученого Королівства) знизив прогноз зростання ВВП Великобританії в 2011 році до 1,4% і не виключив, що інфляція до кінця цього року може досягти рівня в 5%, повідомив у середу глава банку Мервін Кінг.
Кінг представив у британській столиці щоквартальну інфляційну доповідь Банку Англії, де міститься оцінка макроекономічної ситуації в країні.
"Відтоді, як ми збиралися востаннє у травні, настрій на світових ринках значно погіршився. Здебільшого це пов'язано із заборгованістю в єврозоні і з прогнозом зростання і фіскальною ситуацією в Сполучених Штатах", - констатував Кінг.
Він додав, що в цілому прогноз регулятора з розвитку британської економіки не змінився: "Помірне зростання економіки, зростання інфляції восени цього року і її зниження наступного року".
При цьому кількісні показники зазнали деякої трансформації. Прогноз зростання на 2011 рік знижено до 1,4% з 1,8%, а інфляція тепер, за словами Кінга, має "реальний шанс" досягти 5%. Останніми місяцями рівень інфляції в Британії стоїть на рівні 4,0-4,5%.
Як причини зниження прогнозу Кінг образно назвав "зустрічний вітер" - ситуацію з суверенним і приватним боргом провідних економік світу, недостатню капіталізацію банків, високу вартість запозичень на ринку як для кредитно-фінансових організацій, так і для фізичних осіб.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас