Греція розраховує на швидкий обмін своїх держоблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція розраховує на швидкий обмін своїх держоблігацій

Казна та Політика
250
Греція розраховує на швидку реалізацію плану з обміну її державних облігацій з дисконтом, заявив міністр фінансів країни Евангелос Венізелос.
"Реалізація схеми, щодо якої вирішив саміт ЄС в липні, ще більш важлива зараз, коли світова економічна криза загострилася", - йдеться в заяві Венізелос, зробленій після телефонної конференції з лідерами ЄС та представниками банків з питання про обмін облігацій.
Європейський союз в липні запропонував інвесторам "меню" з кількох варіантів обміну грецьких паперів на нові з більш довгим терміном погашення або з дисконтом до 21%. Греція цими днями веде переговори з банками - власниками її боргу. Реалізація схеми, ймовірно, змусить рейтингові агентства знизити рейтинг Греції до вибіркового дефолту, проте в Афінах розраховують, що такий стан триватиме недовго.
Серед співрозмовників грецького міністра фінансів були глава Єврогрупи Жан-Клод Юнкер, єврокомісар з фінансів Оллі Рен, керівник Європейського фонду фінансової стабільності Клаус Реглінг, а також керівний директор об'єднання комерційних банків IIF Чарльз Даллара.
Ситуація з кризою суверенного боргу різко погіршилася за останні дні, коли масована біржова атака на італійські та іспанські облігації змусила Європейський центральний банк знову активізувати свою програму з викупу державних облігацій країн єврозони. Одночасно з цим зниження суверенного рейтингу США агентством Standard and Poor's призвело до різкого падіння провідних біржових індексів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас