Сонячна електростанція в Криму стане однією з найбільших в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сонячна електростанція в Криму стане однією з найбільших в світі

Енергетика
1518
Австрійська Activ Solar має намір до кінця 2011 року довести встановлену потужність сонячної електростанції в Охотниковому (Сакський р-н АР Крим) до 80 МВт, що зробить її найбільшою геліоелектростанцією з коли-небудь побудованих в регіоні і однією з найбільших в усьому світі, повідомила компанія.
"Проект такого масштабу знаменує собою поворотний момент у розвитку сонячної енергетики в Європі і повинен підтвердити позицію України як постачальника енергії з поновлюваних джерел", - підкреслив генеральний директор Activ Solar Каве Ертефай.
Будівництво станції розділено на чотири черги по 20 МВт, перша з яких була підключена до мережі в липні. Друга черга вже побудована і, як очікується, буде повністю введена в експлуатацію найближчими тижнями.
"Спираючись на досвід наших останніх проектів, ми можемо встановлювати близько 1 МВт щодня, що особливо примітно для нових сонячних ринків, таких, як Україна", - зазначив генеральний директор Activ Solar.
Після установки всіх 80 МВт сонячна електростанція в Охотниковому складатиметься з приблизно 360 тис. наземних модулів, розташованих на площі в 160 га, що дорівнює розміру приблизно 207 футбольних полів.
Геліоелектростанція буде щорічно виробляти 100 тис. МВт-год електроенергії - кількості, достатньої для покриття потреб 20 тис. домашніх господарств. Робота станції дозволить скоротити викиди вуглекислого газу на 80 тис. тонн на рік.
Activ Solar реалізує масштабні проекти будівництва сонячних електростанцій на півдні України, в 2010 році компанія побудувала геліоелектростанцію пікової потужністю 7,5 МВт у джерельній (Сімферопольський р-н АРК). Компанія Activ Solar також володіє українським підприємством-виробником полікристалічного кремнію, використовуваного для потреб фотовольтаїки - ПАТ "Завод напівпровідників" (Запоріжжя).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас