Експерти: Зниження цін на нафту може вплинути на український роздріб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Зниження цін на нафту може вплинути на український роздріб

Енергетика
611
Зниження цін на нафту на світових ринках може вплинути на роздрібну вартість палива в Україні в кінці серпня-початку вересня, вважають експерти, опитані агентством "Інтерфакс-Україна".
"Український ринок може відчути зміни в середньому за два тижні. Цей ефект буде помітним, якщо ціни на світовому ринку залишаться стабільним, або продовжать зниження", - вважає заступник директора консалтингової компанії "А-95" (Київ) Артем Куюн.
На думку директора науково-технічного центру (НТЦ) "Психея" (Київ) Геннадія Рябцева, якщо падіння котирувань збережеться протягом двох-трьох тижнів, це компенсує відновлення дії більш високих акцизних ставок з 1 вересня. У цьому випадку роздрібна вартість нафтопродуктів залишиться на колишньому рівні.
"Якщо тенденція на світовому ринку не збережеться, то варто очікувати на черговий виток підвищення роздрібних цін на паливо", - говорить Рябцев.
У свою чергу провідний експерт консалтингової компанії UPECO (Київ) Олександр Сіренко вважає, що за подальшого здешевлення нафти на світових ринках, на український роздріб чекає зниження вартості всіх видів нафтопродуктів у третій декаді серпня на 10-20 коп./літр.
Зараз же, на думку експерта, варто очікувати лише на повернення роздрібних цін на рівень, який передував підвищенню минулого тижня, викликаного затримкою публікації змін до Податкового кодексу.
Як повідомлялося, нафта різко подешевшала на тлі пониження кредитного рейтингу США і зростання товарних запасів палива, що підсилили занепокоєння з приводу скорочення попиту на сировину.
У вівторок вранці котирування на нафту Brent на вересень на лондонській біржі ICE Futures впали до $101,72 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас