Французька GdF Suez продасть китайцям частину бізнесу з видобутку газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французька GdF Suez продасть китайцям частину бізнесу з видобутку газу

Енергетика
132
Французька GdF Suez має намір продати Китайському суверенному фонду China Investment Corp (CIC), близько 30 відсотків у своєму підрозділі, який займається розвідкою і видобутком газу, за 3 мільярди євро. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела. The Wall Street Journal відзначає, що CIC також допоможе GdF Suez, яка має намір збільшити свою присутність в Азії, отримати контракти в Китаї.
Угода, яка передбачає можливість ще більш широкого партнерства двох компаній, може бути анонсована вже цього тижня. Втім, не виключено, що вона не відбудеться зовсім.
Керівництво GdF Suez, оператора найбільшої в ЄС розподільної мережі з доставки газу, має намір продати до 2013 року активів на 10 мільярдів доларів, щоб врегулювати борг компанії.
З 2009 року CIC, під управлінням якого перебувають активи на 410 мільярдів доларів, активно інвестує в західні енергетичні компанії, намагаючись таким чином обійти інфляцію і забезпечити швидкозростаючу економіку Китаю необхідними ресурсами. Китайські енергетичні компанії дотримуються аналогічної стратегії, скуповуючи енергетичні активи, зокрема, в Канаді.
GDF Suez, утворена в 2008 році після злиття Suez і Gaz de France, є одним з найбільших енергетичних підприємств Європи. Хоча компанія і володіє виробничими майданчиками в Австралії та Індонезії, більшість її операцій припадає на Європу і Північну Африку.
За даними МЕА, глобальне споживання газу може зрости більш ніж на 50 відсотків у найближчі 25 років.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас