Бразильська Petrobras готова на значні інвестиції в шельф Чорного моря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразильська Petrobras готова на значні інвестиції в шельф Чорного моря

Енергетика
316
Найбільша газова компанія Бразилії, Petrobras, зробила офіційний запит на інформацію про стан родовищ шельфу Чорного моря, і готова на значні інвестиції в цю галузь.
Про це заявив посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло на зустрічі з міністром екології та природних ресурсів України Миколою Злочевським, повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів. Головною темою зустрічі була перспектива залучення бразильських інвестицій в українську геологію і можливість створення спільних підприємств з виробництва біопалива. "Бразилія є одним зі світових лідерів у сфері глибоководного буріння. Ми сподіваємося, що бразильські інвестиції будуть залучені до освоєння шельфу Чорного моря", - зазначив Микола Злочевський. Крім того, він підкреслив, що для пропозицій інвесторів відкриті два родовища сланцевого газу - Олеське та Юзівське.
У свою чергу, посол Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло повідомив, що Petrobras вже зробила офіційний запит на інформацію про стан родовищ шельфу Чорного моря, і готова на значні інвестиції в цю галузь. Також посол звернув увагу на зацікавленість Petrobras у створенні в Україні спільного підприємства з виробництва біопалива. "Таке підприємство могло б задовольнити не тільки потреби України, а й експортувати значну частину своєї продукції в Євросоюз", - заявив Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло. Також посол Бразилії запросив міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського відвідати його країну з робочим візитом для проведення безпосередніх переговорів з потенційними інвесторами. Сторони домовилися, що цей візит буде здійснено найближчим часом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас