Розпродажі на українському фондовому ринку тривають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розпродажі на українському фондовому ринку тривають

Фондовий ринок
2565
Розпродажі на українському ринку акцій у вівторок вдень тривають, в результаті чого фондові індекси обвалилися до мінімумів жовтня 2010 року: індекс "Української біржі" до 13:30 кв впав на 7,22% - до 1811,61 пункту, індекс ПФТС - на 3,93%, до 750,06 пункту.
На УБ серед індексних акцій найсильніше впали папери "Західенерго" (-14,7%), "Мотор Січі" (-13,84%) і "Стиролу" (-13,77%). На ПФТС - Алчевського меткомбінату (-13,52%), "Центренерго" (-11,34%) і Авдіївського коксохімічного заводу (-11,41%).
Як повідомив керівник відділу продажів і трейдингу, член ради директорів компанії "Конкорд Капітал" Григорій Пелех, коливання на українському фондовому ринку пов'язані з новими побоюваннями рецесії в світовій економіці, оскільки вжиті заходи поки не принесли поліпшення. На думку експерта, слід очікувати на нове погіршення ситуації.
На ринку спостерігається "вільне падіння" зважаючи на відсутність будь-якої підтримки та панічних настроїв серед продавців.
За словами керівника відділу продажів ІК "Велес Капітал" Олександра Буковецького, ситуація дуже нагадує початок кризи 2008 року: учасники ринку намагаються позбутися ризикових активів, знаходячи "тихі гавані" у золоті, валютах надійних країн.
О. Буковецький додав, що продажі на ринку забезпечують дрібні спекулянти, великі маркет-мейкери, які змагаються один з одним у надії заробити, трейдери, які примусово повинні закривати свої позиції, і приватні інвестори зі слабкими нервами. "Всі ці учасники в сукупності та складають те ядро, яке валить ринок", - сказав він.
Як відзначив аналітик ІГ "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, у другій половині дня увага ринку перефокусується на прогнози результатів засідання ФРС: ринки відчувають велику надію на вербальні інтервенції та плани дій щодо виходу з ситуації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас