Уряд скасував ПДВ на імпорт підгузників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд скасував ПДВ на імпорт підгузників

1391
Уряд України скасував податок на додану вартість (ПДВ) на імпорт підгузників, введений з 1 серпня, повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров.
"Вчора уряд скасував розпорядження, підготовлене Міністерством охорони здоров'я, про введення ПДВ на деякі товари медичного призначення, в тому числі памперси", - цитує слова прем'єра прес-служба уряду.
"Зараз доручено всім контрольним органам перевірити, щоб продавці повернулися до тих цін, які були", - сказав М. Азаров.
Одночасно він піддав критиці учасників ринку за багаторазове завищення цін підгузників в порівнянні з їх собівартістю і заявив про необхідність створення вітчизняного виробництва.
Як повідомлялося, 1 серпня набула чинності постанова Кабінету міністрів № 785 від 9 червня 2011 року "Про перелік виробів медичного призначення, операції з поставки яких звільняються від обкладення ПДВ", з якого були виключені підгузники, презервативи, стоматологічні інструменти та матеріали і ряд інших товарних позицій. Набуття чинності постанови автоматично збільшило ціну на цю продукцію на 20%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас