Названо автомобілі, які в Україні найбільше викрадають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо автомобілі, які в Україні найбільше викрадають

2986
Найпопулярніші автомобілі в Україні - це російські ВАЗи, їх також найбільше викрадають. Такі дані автопорталів і МВС за перше півріччя. У той же час, за інформацією начальника сектора розшуку управління ДАІ Романа Вахула, в Києві ситуація інша - тут йде полювання на престижні японські іномарки.
Як роз'яснив нам керівник прес-служби ГУ МВС у Києві Володимир Поліщук, така тенденція зберігається вже кілька років: "Дешеві машини (ВАЗ, "Ланос") крадуть іноді і в Києві - для розбирання на запчастини та продажу на авторинках. Багато жигулів не обладнані сигналізацією, їх легко відкрити, тому хулігани беруть просто "покататися", а потім кидають. А дорогі машини викрадають для перегону за кордон (насамперед у країни СНД) з подальшим перебиванням номерів і перепродажем, нерідко це робиться під замовлення" . При цьому Поліщук зазначає, що в Україні викрадень на порядок менше, ніж у Європі. Причина - там відкриті кордони, і дорогий автомобіль, викрадений у Франції чи Німеччині, може спливти з перебитими номерами і новими документами в Польщі або Чехії.
Що ж стосується продажу, то тут теж у лідерах ВАЗи. На думку гендиректора Всеукраїнської асоціації автоекспортерів і дилерів Олега Назаренка, беззастережне лідерство в продажу російських ВАЗів на вторинному авторинку пояснюється їх кількістю і низькими цінами, що робить ці машини доступними. Купують їх у двох випадках: невеликі фірми - як "робочу конячку", або ті, у кого бракує грошей на щось більш пристойне. Приблизно така ж ситуація з вітчизняними славутами і тавріями, а останнє місце продукції ЗАЗ у топ-п'ятірці пояснюється тим, що цих авто набагато менше, ніж ВАЗів.
Що стосується "німців" - опелів, мерседесів і фольксвагенів - що міцно окупували 2-4 рядки рейтингу, то Назаренко говорить, що на початку 1990-х до нас йшов масовий експорт саме старих авто з Німеччини, які коштували там буквально копійки в дойчемарках. "Тоді в рік на 18-20 тисяч нових авто продавалося до 300 тисяч уживаних німецьких. Більшість їх і зараз на ходу завдяки німецькій якості, тому їх господарі, які недорого купили свого "німця" 15-20 років тому, зараз розлучаються з ними за прийнятну ціну. Але брати їх я не раджу, проблеми з ремонтом з'являться дуже швидко", - говорить Назаренко.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас