Майкл Мур закликав Обаму заарештувати керівництво Standard & Poor's — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майкл Мур закликав Обаму заарештувати керівництво Standard & Poor's

2096
Кінорежисер Майкл Мур закликав президента США Барака Обаму заарештувати керівництво рейтингового агентства Standard & Poor's. З цим закликом Мур звернувся до глави держави у своєму мікроблозі на Twitter.
Мур стверджує, що "ці злочинці" з агентства "обрушили економіку" в 2008 році, і тепер збираються зробити це знову. На підкріплення своєї точки зору режисер опублікував повідомлення іншого користувача, що містить посилання на цю статтю 2002 року, в якій розповідається, що власники Standard & Poor's в дружніх відносинах з сімейством екс-президента Джорджа Буша, а також розмістив посилання на замітку про обшуки поліції Мілана в італійському офісі агентства.
Майкл Мур вважає, що винуватцем фінансової кризи 2008 року також було агентство Standard & Poor's, своєчасно не знизило рейтинги іпотечних цінних паперів, що посприяло роздуванню "мильної бульбашки" ринку нерухомості, відзначає The Washington Times.
У п'ятницю, 5 серпня, агентство Standart & Poor's вперше знизило кредитний рейтинг США з позначки AAA до AA+ і попередило, що в найближчі рік-півтора може піти ще одне зниження рейтингу. У понеділок, 8 серпня, торги на американських ринках закінчилися падінням основних індексів. Падінням індексів на зниження кредитного рейтингу США відреагували також російські та азійські біржі.
Мур зняв кілька документальних фільмів, які зачіпають соціально-економічні питання. Зокрема, в 2007 році вийшов його фільм "Охорона здоров'я" ("Sicko"), який критикує американську систему охорони здоров'я, в 2008 році на екрани вийшов "Бунт нероб" ("Slacker Uprising"), а в 2009 - "Капіталізм: історія кохання" ("Capitalism: The Love Story"). Один з найвідоміших фільмів Мура - "Фаренгейт 9/11" про теракти 11 вересня 2001 року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас