Fitch підвищило рейтинги угод сек'юритизації ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підвищило рейтинги угод сек'юритизації ПриватБанку

538
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинги облігацій Ukraine Mortgage Loan Finance No. 1 Plc, випущених у рамках угод ПриватБанку (Дніпропетровськ) з сек'юритизації іпотечних кредитів в 2007 році, повідомило Fitch.
"Облігації класу A обсягом $15,3 млн з терміном в грудня 2031 року (ISIN XS0285818075): рейтинг підвищений з рівня "BB-sf" до "BBsf", прогноз "Позитивний". Облігації класу B обсягом $36,9 млн з терміном в грудня 2031 року (ISIN XS0285819123): рейтинг підвищений з рівня "B-sf" до "Bsf", прогноз "Стабільний", - йдеться в прес-релізі агентства.
Згідно з повідомленням, підвищення рейтингів облігацій відображає високі рівні механізму підвищення кредитної якості по облігаціях класу A і B, а також підвищення агентством суверенного рейтингу і стелі країни України до рівня "B" (в липні-2011 рейтинг і країнова стеля були підтверджені на рівні "B" з переглядом прогнозу на "Позитивний".
За даними Fitch, облігації класу А наразі амортизовані до 11% від початкового об'єму. "Облігації амортизуються на послідовній основі, і рівні підвищення кредитної якості по облігаціях класів A і B збільшилися в результаті зниження левериджу: механізм підвищення кредитної якості з облігацій класу A досяг 88,7%, а по облігаціях класу B складає 28,4% (спочатку механізм підвищення кредитної якості дорівнював відповідно 30,2% і 28,4%)", - відзначається в прес-релізі.
Fitch також нагадує, що кредити в рамках угоди номіновані й надані в доларах США, що припускає трансферний ризики і ризик конвертації, а саме введення владою заходів валютного контролю, які можуть заблокувати переказ валюти за кордон.
Для вирішення даного моменту за облігаціями класу A передбачені грошовий резерв, що покриває процентні виплати на період в 18 місяців, а також страхування політичних ризиків для покриття відсотків за облігаціями класу A протягом терміну дії заходів валютного контролю.
На думку Fitch, це є достатнім, щоб підтримати перевищення рейтингом облігацій рейтингу стелі країни України на три рівні. Підвищення рейтингів облігацій класу A забезпечує цю різницю при новому рівні стелі країни.
Найбільший в Україні ПриватБанк заснований в 1992 році. Найбільшими акціонерами банку на 1 липня 2011 року були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, які володіли по 45% його статутного капіталу.
Сукупні активи найбільшого ПриватБанку в січні-червні 2011 року зросли на 19,7% - до 135,741 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас