Росіяни кинулися скуповувати золото через паніку на ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни кинулися скуповувати золото через паніку на ринках

Банківські метали
2196
Росіяни кинулися в банки скуповувати монети з дорогоцінних металів. 8 серпня, коли на російському фондовому ринку був зафіксований рекордний обвал, попит на золото, срібло і платину виріс більш ніж на 10 відсотків.
Газета відзначає, що в понеділок, поки інвестори скуповували акції золотодобувних компаній, пересічні росіяни поспішили вкластися в злитки і монети, злякавшись чуток про настання нового економічної кризи.
Підвищений попит на монети і злитки з дорогоцінних металів і, зокрема, із золота, спостерігався у відділеннях Банку Москви і банку "Союз", представників яких опитали журналісти видання. У банках зазначили, що йдеться як про активність старих, так і про масовий приплив нових клієнтів.
З початку року золото зростало в ціні більш ніж на 20 відсотків, а в понеділок його вартість оновила історичний максимум: за трійську унцію пропонували більше 1,7 тисячі доларів.
Торги 8 серпня на російському ринку почалися з розпродажів: РТС і ММВБ падали через те, що агентство Standard & Poor's увечері 5 серпня знизило кредитний рейтинг США. Ця новина призвела до зростання цін на золото, падіння цін на нафту, а також обвалу фондових індексів по всьому світу. 9 серпня російські ринки продовжили падіння.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас