Дослідження показало основні побоювання українських інтернет-користувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідження показало основні побоювання українських інтернет-користувачів

72
Найбільші побоювання українців пов'язані з питаннями приватності онлайн. 34% респондентів переживають, що компанії зможуть відстежувати та зберігати дані про кожен їх крок в мережі, свідчать результати дослідження Microsoft Україна.
Як пояснили в компанії, в рамках опитування Microsoft Internet Explorer 9 Минуле, сьогодення і майбутнє інтернету, 30% українських інтернет-користувачів вважає, що всього через 9 років - до 2020 року - інтернет буде знати про них більше, ніж близькі.
Водночас, додали експерти, 32% тих, які відповіли на запитання анкети, мріють, що в майбутньому вони зможуть користуватися інтернетом, не турбуючись про те, що за ними хтось підглядає.
У Microsoft відзначають, що отримані в Україні результати відповідають загальноєвропейським тенденціям - в цілому по Європі 61% респондентів відзначили, що стурбовані можливістю відстеження користувача поведінки компаніями.
Водночас українці сподіваються, що в недалекому майбутньому всесвітня павутина зробить музику, телебачення та ігри доступними у найвищій якості (46% респондентів), а 25% вірять, що в майбутньому інтернет буде вгадувати бажання користувачів і точно визначати, що їм потрібно.
"Очевидно, що все більше людей цікавляться питаннями приватності в мережі. Багато хто насторожено ставиться до збору інформації про онлайн-активність користувачів", - говорить керівник бізнес-групи Windows компанії Microsoft України Юлія Кондратюк.
Дослідження проводилося влітку 2011 року в 14 європейських країнах. В Україні партнером опитування виступив інтернет-портал Tochka.net. Анкетування охопило майже 1600 осіб, які висловили думку щодо майбутнього інтернету в найближчі 9 років.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас