О — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

О

Фондовий ринок
4302
У понеділок ввечері, незважаючи на виступ президента США Барака Обами, який спробував заспокоїти інвесторів, на Уолл-стріт було зареєстровано найсерйозніше падіння котирувань з кінця 2008 року, передає Бі-бі-сі.
"Ринки піднімаються і падають, але це Сполучені Штати Америки, - заявив Обама, - Що б не говорили в якомусь агентстві, ми завжди були і завжди будемо країною з найвищим рейтингом ААА".
У ході своєї промови глава держави закликав обидві партії - республіканців і демократів - забути про політичні розбіжності і в терміновому порядку сконцентруватися на вирішенні економічних проблем. "Найближчими тижнями я маю намір представити свої власні рекомендації щодо заходів зі скорочення дефіциту бюджету", - додав президент.
Проте за підсумками торгів понеділка індекс Dow Jones знизився на 634 пункти (- 5.5%), індекс S&P 500 знизився на 79 пунктів (-6,7%), а Nasdaq - на 174,72 пункту (- 6.9% ). Для Dow Jones це рекордно низько падіння з 2008 року.
Сьогодні відразу після відкриття торгів різко поповзли вниз і азійські ринки. Зокрема головний японський індекс Nikkei 225 упав на 4,8%, південнокорейський Kospi - на 7,3%, а австралійський ASX - на 4,7%.
Як повідомлялося, вчора міністри фінансів і керівники Центробанків країн "Великої двадцятки" оголосили про готовність вжити заходів для збереження стабільності на світових ринках і підтримки глобального економічного зростання. Про свою готовність докласти зусиль для досягнення стабільності на світових фондових ринках заявили і представники країн "Великої сімки".
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас