Аналітик: ринками управляє паніка, передбачити їх динаміку неможливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: ринками управляє паніка, передбачити їх динаміку неможливо

730
Міжнародними ринками в даний час управляє паніка, більш серйозний негативний вплив роблять все ж боргові проблеми в єврозоні, ніж зниження рейтингу США, оскільки прибутковість десятилітніх бондів найбільшої економіки світу скорочується, долар зміцнюється до євро, вважає аналітик Raiffeisen Research Йорг Ангелі.
"На інвесторів зараз, як мені здається, впливає не зниження рейтингу США, а борги єврозони і початок викупу облігацій Іспанії і Італії з боку ЄЦБ", - відзначає він.
"Ситуація на ринках непередбачувана, трейдерами володіє паніка. Важко сказати, що буде найближчі кілька днів, таке враження, що поки немає коштів, здатних заспокоїти ринки, вони повинні це зробити самі, самі припинити панікувати", - додає він.
Після зниження рейтингу США агентство S&P до рівня «АА+" з "ААА" представники "Великої двадцятки" і "Великої сімки" повідомили про готовність вжити скоординованих заходів із заспокоєння ринків і підтримання ліквідності фінансових систем. ЄЦБ офіційно заявив про відновлення програми викупу суверенних облігацій країн єврозони на ринку, яка простоювала з весни поточного року.
Скупка європейським регулятором бондів Італії та Іспанії є важливим засобом скорочення їх прибутковості і розмивання перспектив дефолту цих країн. Однак падіння прибутковостей цих паперів приблизно на 80 базисних пунктів у понеділок - до близько 5,3% річних - не заспокоїло ринки. Вони продовжують панікувати і бігти в найбільш надійні активи, одним з яких як і раніше є боргові зобов'язання США. Прибутковість десятирічних бондів країни зміцнюється майже на 0,14%. Долар залишається міцним.
На думку Ангелі, найближчими днями все-таки можна чекати на більш серйозне падіння бірж порівняно з сьогоднішнім.
Аналітик Raiffeisen Research все ж назвав один засіб, який може стати ліками для ринків, - оголошення чи натяк ФРС США у вівторок про початок третьої програми кількісного пом'якшення (QE3).
Нинішня паніка слабша за ту, що викликала глобальну економічну кризу в 2008 році за падіння Lehman Brothers, відзначає експерт. "Зараз у нас немає кредитної події, немає дефолту. Якби він був, звичайно, ситуація стала б набагато гіршою", - говорить він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас