ЄЦБ розпочав скуповування держпаперів Італії та Іспанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ розпочав скуповування держпаперів Італії та Іспанії

Фондовий ринок
266
Європейський центральний банк (ЄЦБ) розпочав покупки держпаперів Італії та Іспанії на вторинному борговому ринку. За даними трейдерів, до полудня ЄЦБ купив італійських та іспанських облігацій на суму близько 700 млн євро. "Ми очікуємо, що вони (ЄЦБ) куплять паперів на мільярди євро сьогодні", - наводить Reuters слова одного з трейдерів.
Напередодні рада керівників ЄЦБ оголосила, що відновлює активні покупки держоблігацій країн єврозони на вторинному ринку. Центробанк припинив інтервенції в березні, причому до того часу він купував тільки облігації Греції, Ірландії та Португалії. Довгий час чиновники ЄЦБ чинили опір ідеї включення в програму держпаперів Італії та Іспанії, вважаючи, що уряди цих країн повинні діяти більш рішуче для стабілізації своїх фінансів. Однак останні події на ринку - "атаки" спекулянтів на італійські та іспанські держпапери і зниження кредитного рейтингу США агентством S&P - не залишили ЄЦБ вибору.
Непрямим підтвердженням скупки ЄЦБ держпаперів Італії та Іспанії стало значне зниження прибутковості цих паперів на сьогоднішніх торгах. На 17:00 мск ставки з 10-річних італійських бондів впали на 77 базисних пунктів - до 5,32%, за 10-річними іспанськими облігаціямии - на 82 базисних пункту - до 5,23%.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас