Страховий гігант American International Group Inc подав до суду на найбільший банк США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховий гігант American International Group Inc подав до суду на найбільший банк США

532
Американський страховий гігант American International Group Inc подав до суду на найбільший банк США Bank of America Corp з вимогою відшкодувати збиток більш ніж в $10 мільярдів за махінації з іпотечними облігаціями
AIG, велика частка в якій як і раніше належить американському платнику податків після дотацій в розпал світової фінансової кризи, подала позов, аналогічний до того, що направили до суду інші інвестори до неї в спробі змусити банки відповідати за збитки від непогашених іпотечних позик, які стали однією з причин фінансового колапсу в 2007-2009 роках.
Згідно з позовом, поданим до Верховного суду штату Нью-Йорк, AIG звинувачує Bank of America, а також Countrywide і Merrill Lynch, що входять до неї, у завищенні якості іпотечних інструментів, включених у цінні папери і проданих інвесторам.
Копія позовної заяви є у розпорядженні Рейтер. AIG готує схожі позови проти інших великих банків, повідомила газета The New York Times з посиланням на компетентні джерела.
Bank of America спростував звинувачення AIG, сказав Рейтер представник кредитора.
"AIG ризиково вкладав у високоприбуткові інструменти на всьому діапазоні ринку іпотеки та фінансових схем, - сказав представник банку Лоренс Ді Ріта. - Це інформований, досвідчений інвестор, і його збитки пов'язані виключно з власною непомірністю і помилками. Ми заперечуємо його заяви і обвинувачення".
Котирування AIG на початку торгів на Уолл-стріт у понеділок впали на 4,7 відсотка, а Bank of America опинився в лідерах падіння, втрачаючи 7 відсотків.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас