Китай пов'язав боргову кризу США з політикою "глобального деспотизму" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай пов'язав боргову кризу США з політикою "глобального деспотизму"

Валюта
1129
Китайські ЗМІ пояснили боргову кризу США величезними витратами на військові операції і закликали Вашингтон покінчити з політикою "глобального "​​деспотизму".
Преса КНР розкритикувала Європу і Америку за збій демократії та марнотратство, яке підриває економічну стабільність, передає Reuters. Агентство Сіньхуа також попередило США, що не варто намагатися підвищити експорт і зростання економіки за рахунок ослаблення долара, що може мати серйозні негативні наслідки для Китаю, близько 70% величезних резервів якого вкладено в доларові активи.
"Після розпаду Радянського Союзу США - єдина наддержава - робили ставку на військову міць, втручаючись в міжнародні справи, поширюючи свою гегемонію без оглядки на те, чи зможе економіка підтримати таку політику", - йдеться в статті агентства Сіньхуа, яке навело за приклад військові операції США в Іраку і Афганістані.
"Настав час для США, що зіткнулися з економічними потрясіннями, подумати про свою деспотичну політику і про свої вчинки", - написало Сіньхуа, закликавши Вашингтон "змінити політику втручання за кордоном".
У лютому Пентагон запропонував витратити на військові потреби 553 млрд доларів у фінансовому 2012 році, хоча адміністрація Барака Обами подумує про те, щоб урізати цей бюджет.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас