S&P не чекає на "ефект доміно" для країн, що розвиваються після пониження рейтингу США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P не чекає на "ефект доміно" для країн, що розвиваються після пониження рейтингу США

368
Standard & Poor's не очікує на "ефект доміно" для ринків, що розвиваються після пониження довгострокового рейтингу США, яке відбулося минулої п'ятниці.
"Я не думаю, що це буде мати прямий ефект для ринків, що розвиваються. Рейтинг США знижений з "ААА" до "АА+". У нас є 20 ступенів рейтингів - від "ААА" до "D" (дефолт). Зниження рейтингу з найвищою щаблі до наступного за рівнем символічно важливим, але практично різниця між ними - як між різними відтінками одного кольору", - сказав аналітик S&P Джон Чемберс в ході телефонної конференції в понеділок.
За його словами, протягом останнього десятиліття ринки проводили фундаментальні реформи, підтримували фіскальну дисципліну, а зовнішня позиція з ряду причин стала сильнішою, ніж раніше.
"Багато хто з них виграють від сприятливих умов у міжнародній торгівлі, які, правда, не є значимим чинником для рейтингу, тому що вони з часом можуть змінюватися. Але багато з цих країн, дійсно, в хорошій формі", - сказав Дж . Чемберс.
Аналітик S&P Девід Бірс додав, що існують питання про перспективи зростання економіки США та ЄС. Японія, за його словами, хоча і почала відновлюватися після природної та техногенної катастрофи раніше цього року, все одно росте досить повільно.
"Це велика частка світової економіки. Ринки, що розвиваються, особливо Китай, заповнювали велику частину попиту, який не можуть дати розвинені країни. Але перспективи багатьох країн залежать від розкладу глобальної торгівлі. Тому майбутня траєкторія росту Китаю та перспективи деяких розвинених країн дуже важливі в тому сенсі, як вони будуть себе відчувати протягом найближчих років. Все це взаємопов'язано, і кожну окрему країну потрібно аналізувати індивідуально, як і заходи кожного окремого уряду у відповідь на виклики глобальній економіці", - сказав Д. Бірс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас