Італійські бізнесмени вирішили допомогти країні, купуючи її борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійські бізнесмени вирішили допомогти країні, купуючи її борги

Казна та Політика
694
24 представники великих італійських компаній підписалися під документом, в якому заявили, що готові викуповувати боргові папери уряду країни, щоб допомогти їй справитися з кризою.
Серед тих, які підписалися під петицією виконавчі директори таких компаній, як Pirelli, Eni, Tod's. Вони та інші підписанти заявили, що допоможуть країні, яка їх потребує. "Ні, ми не будемо стояти і спостерігати, як Італія залишається без гроша", - сказано в документі, ініціатором появи якого стала італійська ділова газета Milano Finanza.
У петиції вказується, що близько половини держборгу Італії перебуває на руках самих італійців. Таким чином, бізнесмени визнали розумним врятувати економіку власними силами, купуючи боргові папери, які випускає уряд. "Ми живемо в сильній, багатій країні, в якої дуже великий держборг, але якщо взяти державний і приватний борг, то він істотно нижчий, ніж у Британії, нижчий, ніж у Німеччині", - вказується в документі.
Зазначимо, що останніми тижнями ставки прибутковості з італійських облігацій злетіли до історичних рекордів, що означає, що інвестори все менше вірять у здатність Італії розплачуватися за боргами.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас