Близнюк вже просить мільярд у західних банків на ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близнюк вже просить мільярд у західних банків на ЖКГ

544
Мінрегіонбуд ЖКГ хоче позичити в західних банків близько $1 млрд. на реконструкцію систем водопостачання, водовідведення, теплопостачання та утилізації сміття. Про це повідомляє прес-служба відомства з посиланням на слова міністра Анатолія Близнюка.
Зокрема, у Світового банку планується позичити $700 млн., а в Європейського інвестиційного банку - 200 млн. євро. Рішення проблем галузі неможливо без залучення інвестиційних ресурсів. Міністерством ведеться робота щодо організації нового інвестиційного проекту з Світовим банком на загальну суму $700 млн. (для інвестування у сфері водопостачання і водовідведення, теплопостачання та утилізації твердих побутових відходів). Ведуться переговори з Європейським інвестиційним банком про можливість виділення кредитних ресурсів обсягом 200 млн. євро для підгалузей водопостачання/водовідведення та теплопостачання", - сказано в повідомленні.
При цьому вказується, що в регіонах України розробка програм модернізації системи теплопостачання здійснюється вкрай повільно. "Станом на 1 серпня ц. р. Міністерством погоджено лише 9 таких Програм (Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Сумська, Тернопільська, Харківська та Хмельницька області, м. Севастополь), до реєстру Міністерства внесено тільки 118 схем теплопостачання", - приводять у прес-службі слова А. Близнюка.
За матеріалами:
Ugmk.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас